Εκπτώσεις -80%

Εκπτώσεις-80%

Σε 3 άτοκες δόσεις, και χωρίς πιστωτική.

Your cart

No products in the cart.

Your cart

No products in the cart.

DilaniBlogBlog Single
Γωνιακός καναπές Okn-Stil-Large

Κατασκευασμένος για να αντέχει: Πώς να διαλέξω καναπέ !

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΚΑΝΑΠΕ

5 Βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας ποιοτικός καναπές

Όταν πρόκειται να αγοράσει κανείς καινούργιο καναπέ, το πρώτο πράγμα που συνήθως μας τραβάει την προσοχή είναι ένα ελκυστικό σχέδιο. Πολλές φορές όταν βλέπεις έναν καναπέ με εντυπωσιακό σχέδιο με το που θα τον δεις στην βιτρίνα σκέφτεσαι ήδη πώς μπορεί να ταιριάζει στο σαλόνι του σπιτιού σου.

Ωστόσο, η παροιμία ότι η ομορφιά πρέπει να έχει και ουσία ισχύει και για τους καναπέδες. Υπάρχουν πολλά έπιπλα μαζικής παραγωγής που μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά σε λίγους μήνες θα αρχίσουν να φθείρονται και να ξεχαρβαλώνουν, αφήνοντάς σε να μετανιώνεις για την αγορά σου.

Εδώ στην Dilani, θέλουμε να έχετε τη σιγουριά και την γνώση ότι αγοράζετε κάτι που όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν ποιοτικό καναπέ και γιατί είναι σημαντικά. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Γωνιακός καναπές Okn-Neo

1.Υλικό πλαισίου – Ξύλινος σκελετός 

Κάθε ποιοτικός καναπές χρειάζεται ένα καλοφτιαγμένο σκελετό που θα του επιτρέψει να διατηρήσει το συνολικό σχήμα και την ακεραιότητά του. Το πλαίσιο είναι ο σκελετός που κρατά όλα τα μέρη του καναπέ ενωμένα και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι δυνατός και στιβαρός — ικανός να αντέχει στην καθημερινή χρήση χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση σας.  Στην Dilani, πιστεύουμε ότι η καλύτερη επιλογή για την κατασκευή ενός επίπλου υψηλής ποιότητας που διαρκεί είναι το ξύλο οξιάς το οποίο είναι γνωστό για τη στιβαρότητά του και την ευκολία με την οποία μπορεί να δουλευτεί. Με απλά λόγια, η ποιοτική ξυλεία οξιάς εγγυάται ένα αξιόπιστο ξύλινο σκελετό για καναπέδες. Ο λόγος που το σκληρό ξύλο οξιάς είναι το ιδανικό υλικό οφείλεται στις φυσικές του ιδιότητες,  καθώς δεν σκεβρώνει εύκολα.

2. Τρόπος ένωσης ξύλινου σκελετού 

Ενώ ένα ισχυρό υλικό σκελετού όπως το σκληρό ξύλο οξιάς μπορεί να σας δώσει τη δύναμη σε όλο το μήκος, το πλάτος και το ύψος του καναπέ σας, ο τρόπος με τον οποίο κάθε κομμάτι συνδέεται μεταξύ τους μετράει επίσης πολύ. Εδώ στην Dilani, όλοι οι σκελετοί είναι συγκολλημένοι και ενισχυμένοι με την προσθήκη ενισχυτικών βιδωτών γωνιακών μπλοκ σε ζωτικές περιοχές.

Καναπές Okn-Verona

3. Γεμισμα μαξιλαριών

Τα μαξιλάρια του καναπέ θα σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε, καθώς και θα δώσουν στον καναπέ σας μορφή και όγκο. Η επιδιωκόμενη αίσθηση και εμφάνιση ενός καναπέ θα καθορίσει ποια ποιότητα στην γέμιση μαξιλαριού χρησιμοποιείται. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα είναι το αφρολέξ διαφόρων ποιοτήτων, και λιγότερο τα πούπουλα ή οι πολυεστερικές ίνες. Το κάθε υλικό έχει τις δικές του ιδιότητες και προσθέτει διαφορετική αισθητική και αίσθηση στο κάθισμα ή στην πλάτη του καναπέ. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου δύο ή και τα τρία από αυτά τα υλικά πλήρωσης θα χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4. Αφρολέξ

Το αφρολέξ σχηματίζεται με την ανάμειξη μιας ποικιλίας χημικών ουσιών που σκληραίνουν και στη συνέχεια σχηματίζουν ένα μεγάλο σχήμα το οποίο κόβεται στις διαστάσεις που επιθυμούμε. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του υλικού είναι ότι παρέχει μια απαλή αίσθηση ενώ έχει μια εγγενή ευκαμψία, η οποία επιτρέπει στο σχήμα του να ανακτήσει το αρχικό σχήμα του αφού κάποιος σηκωθεί από το κάθισμα. Η πυκνότητα των υλικών και η ποσότητα του σκληρυντή που χρησιμοποιούνται, καθορίζουν τόσο τη συνολική αίσθηση όσο και την πυκνότητα του αφρού που προκύπτει. Όσο περισσότερο υλικό τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητά του.  Από πλευράς κόστους γενικά μιλώντας, όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα, τόσο πιο ακριβός και ποιοτικότερος είναι ο αφρός. Στην Dilani , μπορείτε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιούμε την κατάλληλη ποιότητα αφρολέξ για κάθε σημείο του επίπλου

5. Πολυεστερικές ίνες για γέμισμα μαξιλαριών πλάτης καναπέ Ο πολυεστέρας είναι ένα λεπτό νήμα που παράγεται από χημικές ουσίες, το οποίο είναι εξαιρετικά στιβαρό και προσαρμόσιμο στο επάνω μέρος των μαξιλαριών. Ενώ οι ίνες από μόνες τους δεν έχουν φυσική ελαστικότητα ή απαλότητα, όταν γίνεται επεξεργασία σε βάτα και χρησιμοποιείται ως επένδυση, αποκτούν τέτοιες ιδιότητες χάρη στον αέρα που παγιδεύεται μεταξύ των ινών.Σε αντίθεση με τον αφρό, οι πολυεστερικές ίνες δεν επανέρχονται αυτόματα στο προηγούμενο σχήμα τους μετά την εφαρμογή πίεσης και χρειάζονται πιο συχνά γέμισμα για να διατηρηθεί ο αρχικός όγκος. Πούπουλα ως υλικό γεμίσματος μαξιλαριών πλάτης Ομοίως με τις πολυεστερικές ίνες, τα πούπουλα ως γέμιση παρέχουν ελαφρώς πιο απαλή αλλά και λιγότερο σταθερή αίσθηση από το αφρολέξ. Ομοίως, απαιτούν επίσης τακτική αντικατάσταση, καθώς τα φτερά είναι επιρρεπή σε απώλεια του αρχικού όγκου τους – κάτι τέτοιο βοηθά στο να αποφύγετε τα μαξιλάρια να αποκτήσουν μια ογκώδη, άμορφη εμφάνιση που μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση του καναπέ σας.Τα γεμίσματα με πούπουλο χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά μαζί με άλλα γεμίσματα σε συνδιασμούς υλικών για μαξιλάρια πλάτης. Οι δημοφιλείς συνδυασμοί περιλαμβάνουν αφρολέξ τρίμα μίξη με πούπουλα ή αφρολέξ τρίμα μίξη με σιλικονούχα ίνα.

 

6. Στήριξη μαξιλαριών καθίσματοςΕλαστικοί Ιμάντες για καναπέΤο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στο κάτω μέρος των μαξιλαριών καθίσματος, εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού που χρησιμοποιείται στο κάθισμα.Όσο πιο ελαστικό και μαλακό είναι το γέμισμα του μαξιλαριού, τόσο λιγότερη κίνηση ή ελαστικότητα απαιτείται στο υλικό της ανάρτησης.Με άλλα λόγια, στην συνηθέστερη περίπτωση του αφρολέξ, οι ελαστικοί ιμάντες για καναπέ που θα χρησιμοποιηθούν οφείλουν να έχουν πυκνότητα στην πλέξη τους άκρες από καουτσούκ, και ελαστικότητα σε ποσοστό 80%

Υλικό επένδυσης. Ύφασμα ή Τεχνόδερμα ταπετσαρίας.

Αυτό είναι ένα άλλο βασικό μέρος ενός ποιοτικού καναπέ, καθώς ότι επιλεγεί για την ταπετσαρίας καθώς εκτός απο το αισθητικό κομμάτι, θα έχει επίσης επίδραση στην άνεση, την αίσθηση και την εμφάνιση του καναπέ. Υπάρχουν πολλοί τύποι υλικών που αποτελούν εξαιρετικές επιλογές ταπετσαρίας για καναπέδες, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης γκάμας από δέρματα και υφάσματα. Κάθε τύπος ταπετσαρίας θα έχει τη δική του εμφάνιση, καθώς και πρακτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στη διακόσμηση του σπιτιού σας και στον τρόπο ζωής σας. Όταν έρθει η ώρα να πάρετε μια απόφαση, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στον οδηγό μας για δερμάτινους καναπέδες και τον οδηγό για υφασμάτινους καναπέδες, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια τεκμηριωμένη επιλογή.

 

Ένας καλός τρόπος για να μετρήσετε την ποιότητα ενός καναπέ είναι να έχετε γνώση για την ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. Από την άλλη πλευρά, ένας καναπές που έχει κατασκευαστεί από μια ομάδα εξειδικευμένων τεχνιτών με υλικά υψηλής ποιότητας είναι πολύ πιο πιθανό να παράγει ένα τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας με το οποίο είστε πολύ ευχαριστημένοι. Στην Dilani κάθε καναπές ελέγχεται για τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί όπως επίσης για την αρτιότητα της κατασκευής του για να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Επισκεφτείτε την κατηγορία μοντέρνοι καναπέδες στην ιστοσελίδα μας για να αποκτήσετε μια εικόνα των σχεδίων που προσφέρουμε και να ενημερωθείτε σχετικά. Εάν αναζητάτε ποιοτικά έπιπλα, ρίξτε μια ματιά στους καναπέδες, τις καρέκλες, τα παιδικά έπιπλα, τους καναπέδες-κρεβάτια και τα κρεβάτια, τα οποία παράγονται από τους έμπειρους συνεργάτες μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα έπιπλά μας ή τη διαδικασία που ακολουθείται κατά την κατασκευή .

Up
epipla-dilani
epipla-dilani

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18