Εκπτώσεις -80%

Εκπτώσεις-80%

Σε 3 άτοκες δόσεις, και χωρίς πιστωτική.

Your cart

No products in the cart.

Your cart

No products in the cart.

DilaniBlogBlog Single

Φοιτητικό Σπίτι: H Μαμά ξέρει πώς να διαμορφώσει ένα φοιτητικό διαμέρισμα για να θυμίζει “σπίτι”

Φοιτητικό Σπίτι: Η Μαμά ξέρει πώς να διαμορφώσει ένα φοιτητικό διαμέρισμα για να θυμίζει "σπίτι"

Θέλετε να διακοσμήσετε το φοιτητικό διαμέρισμα σας με τρόπο που να θυμίζει επαγγελματική διακόσμηση και όχι  απλά «φτωχό συγγενή» ;  Η αρχή της ακαδημαϊκής καριέρας του παιδιού και η ανταμοιβή των κόπων όλης της οικογένειας αξίζει πολλά συγχαρητήρια !
Το καινούργιο φοιτητικό  σπίτι θα πρέπει τόσο να προκαλεί ηρεμία και να  προσκαλεί για ξεκούραση στο τέλος μιας κουραστικής ημέρα, όσο και να εμπνέει για διάβασμα και εξερεύνηση καινούργιων ακαδημαϊκών δεξιοτήτων. Αλλά όταν πρόκειται για το πρώτο φοιτητικό διαμέρισμα που νοικιάσατε σε άλλη πόλη μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια , με περιορισμένο προϋπολογισμό, το να δημιουργηθεί  ένας  χώρος τον οποίο θα τον αισθάνεται το παιδί σαν το σπίτι σας, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση.
Ανεξάρτητα από το πόσο χαμηλός είναι ο προϋπολογισμός σας, στην Dilani θα βρείτε έπιπλαδιακοσμητικά και λευκά είδη που θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον ένα φοιτητικό σπίτι. Συγκεντρώσαμε 10 βασικά στοιχεία για να διευκολύνουμε τις επιλογές σας  και να εισπράξετε όλα τα «μπράβο μαμά είναι υπέροχο»!

  1. Αγοράστε σε ζευγάρια !  Κάντε τις πιο οικονομικές αγορές, αλλά αγοράστε σε ζευγάρια. Ένα βάζο ή ένα ταμπουρέ είναι όμορφα, αλλά όταν τα τοποθετείτε σε ζευγάρια, το στυλ μοιάζει επαγγελματικό και πιο προσεγμένο. Σε αυτό το καθιστικό, ένα ζευγάρι μεγάλοι επιδαπέδιοι καθρέπτες  κρεμασμένοι δίπλα δίπλα, κάνουν το καθιστικό να μοιάζει μεγαλύτερο, καθώς και το ζευγάρι των ταμπουρέ δημιουργούν φιλόξενο καθιστικό χώρο για τους επισκέπτες σας. Τα μικρά ευέλικτα έπιπλα είναι λιγότερο ακριβά από ότι τα μεγαλύτερα και μπορούν να τοποθετηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ή ακόμη και σε διαφορετικά δωμάτια σε μελλοντική χρήση.

Εδώ ένα ζευγάρι από κλασικά σιδερένια ντουλάπια τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργούν την όψη ενός μεγαλύτερου μπουφέ. Η ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ενιαίο κομμάτι ενισχύεται και από τα παρόμοια φωτιστικά που βρίσκονται στις δύο άκρες.

2. Φανείτε γενναιόδωροι με τις αγορές σας σε λευκά είδη, καλύμματα και  διακοσμητικά μαξιλάρια του κρεβατιού σας.  Επιλέξτε οικονομικά αλλά με μεγάλη αντοχή έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Ένα βασικό  υπόστρωμα  κρεβατιού επενδυμένο  με ύφασμα ή τεχνόδερμα  με ένα όμορφο προσκέφαλο, καθώς και ένα απλό πλαϊνό τραπεζάκι για βάση φωτιστικού είναι οι καταλληλότερες επιλογές και κοστίζουν εξαιρετικά οικονομικά. Μπορείτε πραγματοποιώντας έξυπνες αγορές στα συγκεκριμένα είδη να επενδύσετε σε καλύτερο στρώμα, ανώστρωμα, μαξιλάρι ύπνου και σε επιπλέον καλύμματα κρεβατιού και διακοσμητικά μαξιλάρια. Ότι βρίσκεται επάνω στο κρεβάτι σας, γίνεται με αυτόν τον τρόπο το κεντρικό σημείο του δωματίου. Εξάλλου η επένδυση σε ένα ποιοτικό στρώμα, ανώστρωμα και μαξιλάρι,  αξίζει δεδομένου ότι εκεί θα κοιμάστε και θα χαλαρώνετε.

3. Χρησιμοποιήστε ταπετσαρίες τοίχου επικαλυμμένες  με βαφή κιμωλίας. Εάν σας αρέσει ο αέρας ανανέωσης που φέρνει η βαφή μαυροπίνακα  σε έναν τοίχο, αλλά δεν επιτρέπεται να βάψετε τον τοίχο του ενοικιαζόμενου σπιτιού σας,, δοκιμάστε αυτοκόλλητες ταπετσαρίες με φινίρισμα βαφής μαυροπίνακα. Μπορείτε να τις αφαιρέσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, και είναι πραγματικά θαυματουργές στο να δώσουν ένα απίθανο αισθητικό αποτέλεσμα σε έναν βαρετό τοίχο.

Φυσικά εάν ανυπομονείτε να βάψετε με βαφή μαυροπίνακα, δεν είναι απαραίτητο να είναι ένας τοίχος. Μπορείτε να βάψετε σχεδόν οτιδήποτε, και με λίγες στρώσεις βαφής μαυροπίνακα, μπορείτε να μεταμορφώσετε οποιαδήποτε επιφάνεια σε καμβά δυνητικού έργου  τέχνης. Ένας παλαιός καθρέπτης με ενδιαφέρουσα κορνίζα, είναι ένα εξαιρετικό σημείο για αρχή. Ακόμα και εάν δεν μπορέσετε να τον κρεμάσετε στον τοίχο εξ αιτίας της απαγόρευσης για την δημιουργία τρύπας στον τοίχο, απλά ακουμπήστε τον πλαγιαστά επάνω σε ένα τραπεζάκι που ακουμπάει στον τοίχο.

4. Διαλέξτε μερικά μεγάλα έργα τέχνης για να τραβήξετε την προσοχή στους τοίχους,  Ένας μεγάλος καμβάς  με ιδιαίτερο θέμα όπως ο πίνακας με τον ελέφαντα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να προσθέσετε προσωπικότητα στους τοίχους, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τους κλασικούς πίνακες. Μπορείτε ακόμη να πρωτοτυπήσετε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας έναν ζωντανό κρεμαστό κήπο στον τοίχο του δωματίου σας, βάζοντας μέσα σε κορνίζα διάφορα αναρριχόμενα φυτά ή διάφορα καλλωπιστικά μυρωδικά. Εάν ο χώρος που θα τα τοποθετήσετε είναι αρκετά σκοτεινός και ανησυχείτε ότι θα μαραθούν, μπορείτε να τοποθετήσετε καλής ποιότητας τεχνητά φυτά σαν εναλλακτική λύση.

5. Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα αποθήκευσης για οτιδήποτε είναι αναλώσιμο. Οτιδήποτε όπως συσκευασμένα μακαρόνια ή κόκκοι καφέ, έως αναλώσιμα γραφείου δείχνουν απείρως ομορφότερα μέσα σε διάφανα γυάλινα βάζα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι επώνυμα ή ιδιαίτερα ακριβά για να δώσουν  την αίσθηση της καθαριότητας και της τακτοποίησης στον χώρο σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε μία μεγάλη ποικιλία βάζων σε διάφορες διαστάσεις με μόλις 20E. Μπορείτε ακόμη να πλύνετε κάποια από τα τυποποιημένα βάζα του εμπορίου και να τα χρησιμοποιήσετε ανάλογα.

6. Σκεφτείτε νέες χρήσεις για τις αυτοκόλλητες ταινίες, ταινίες Velcro και κρεμαστάρια.

Μην αφήσετε τον κανόνα που απαγορεύει το τρύπημα των τοίχων να σας εμποδίσει από το να απολαύσετε κρεμαστά έργα τέχνης, καθρέπτες ακόμη και μικρές απλίκες στους τοίχους του διαμερίσματος σας. Υπάρχουν καλής ποιότητας αυτοκόλλητες ταινίες ή ταινίες Velcro οι οποίες θα σας λύσουν τα χέρια όσον αφορά περίεργες τοποθετήσεις. Δοκιμάστε να τις χρησιμοποιήσετε αντί για καρφιά και άγκιστρα στους τοίχους για να τοποθετήσετε μικρά κάδρα, ελαφρούς καθρέπτες, ακόμη και μικρές απλίκες.

7. Ανακαλύψτε και αγαπήστε τα φώτα απλίκες που στηρίζονται με κλιπ σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Τα φώτα με κλιπ μπορεί να είναι ένας βολικός τρόπος για να προσθέσετε φως ακριβώς εκεί που το χρειάζεστε και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά μοντέλα τους μπορεί να είναι αρκετά ευπαρουσίαστα και με στυλ. Δοκιμάστε τα ως φωτιστικά δίπλα από το κρεβάτι σας, τοποθετήστε μερικά στην άκρη από τα ράφια της βιβλιοθήκης σας, μέσα στην ντουλάπα σας, επάνω από τον πάγκο της κουζίνας σας ή οπουδήποτε κρίνετε ότι χρειάζεστε επιπλέον στοχευμένο  φωτισμό  σε δέσμη..

8. Προσθέστε κάποιο ύφασμα με απαλή υφή.

Ένα ριχτάρι, στην άκρη ενός καναπέ, μία πλεκτή κουβέρτα στο κάτω μέρος του κρεβατιού σας, ένα κομμάτι απομίμηση δέρματος, μπορεί να προσδώσει ζεστασιά και αίσθηση οικειότητας σε έναν χώρο. Ένα χαλί μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ, ανεξάρτητα από την υφή του, shaggy ή με λεία πλέξη. Ειδικά για τον χώρο της τραπεζαρίας προτιμήστε τα χαλιά με μικρό πέλος λόγω της ευκολίας καθαρισμού τους, ενώ για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας προτιμήστε πιο αφράτα χαλιά μέσα στα οποία θα μπορείτε να βυθίζετε τις πατούσες σας όταν ξυπνάτε τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά.

9. Όταν υπάρχει πρόβλημα αποθήκευσης σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καλάθια.   Για οποιοδήποτε πρόβλημα οργάνωσης σκεφτείτε και χρησιμοποιήστε καλάθια ως αποθηκευτικούς χώρους. Διαφορετικές μορφές, μεγέθη, υλικά και χρώματα μπορούν να σας δώσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα. Προτιμήστε τα καλάθια χωρίς καπάκι όταν αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε θέλετε να είναι άμεσα ορατό σε όλους, ενώ προτιμήστε τα καλάθια με καπάκι όταν θέλετε να αποθηκεύσετε ετερόκλητα αντικείμενα που θέλετε να κρατήσετε κρυμμένα.

 Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση από αυτήν την φωτογραφία με τα καλάθια που περιέχουν τα προσωπικά αντικείμενα όλων των μελών της οικογένειας και έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του σπιτιού.

10. Αγοράστε και προσφέρετε στον εαυτό σας κάτι απλά και μόνο γιατί σας άρεσε !

Είναι το δικό σας και μόνο διαμέρισμα – μην το ξεχνάτε  αυτό ! Οπότε όταν ο προϋπολογισμός και το πορτοφόλι σας το επιτρέπει, αγοράστε αυτά τα υπέροχα κεριά με δροσερά αρώματα, τον δίσκο για την επιφάνεια επάνω στο τραπεζάκι σαλονιού, ή το βιβλίο με τις  φωτογραφίες μόδας που είχατε βάλει εδώ και κάποιο καιρό στο μάτι. Είναι η προσωπική σας πινελιά στην διακόσμηση, ο αντικατοπτρισμός της προσωπικότητας σας, και επειδή τα αγαπάτε τόσο το σημείο εκκίνησης για να γίνει το απρόσωπο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα το νέο σας σπίτι !

Μοιραστείτε μαζί μας τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε όταν προσπαθήσατε να διακοσμήσετε το φοιτητικό σας σπίτι και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις οικονομικότερες,  και πιο ευφάνταστες λύσεις!

*Πηγή φωτογραφιών: Instagram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Up
epipla-dilani
epipla-dilani

Lumoo is a global architectural lighting
company based in Copenhagen

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Opening Hours

monday

Closed

saturday

10 - 16

Tuesday - Friday

10 - 18